Programmer

Udskriv Email

 

programmerpr

Her kan du læse om vores kommende programmer. Du er velkommen til at henvende dig, hvis der er et program der tiltaler dig. Vi er i øvrigt altid åbne for ønsker og forespørgelser på andet, end vi har programsat på denne side.

Kontakt: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

 

 
Forår 2018 - På kanten
”På Kanten” er overskriften på Kammerkoret Carminas store koncertprogram i foråret 2018.
I 100-året for afslutningen af 1. verdenskrig ser vi på, hvad krigen medførte af nybrud – historisk, litterært og ikke mindst musikalsk. Efter verdenskrigens meningsløshed fik kunsten en troldsplint i øjet, og det kan høres i de værker, vi har udvalgt. Rued Langgaards ”Rosengårdsviser” er musik på kanten, i en parallel virkelighed i forhold til det parnas, der havde samlet sig om Carl Nielsen i København. Louis Glass’ ”Regnbuen” er gårsdagens musik hørt med morgendagens ører, et fortvivlet minde om det svundne og Vagn Holmboes ”Two Border Ballads” er bogstavelig talt musik på kanten, med tekster fra det vindomsuste grænseområde mellem England og Skotland.
Nutidige komponister har også undersøgt områder på kanten. Per Nørgaards ”Wie Ein Kind” tager udgangspunkt i den psykisk udfordrede digter Adolf Wölfflis værker, og Jexper Holmen bygger sine ”Skatersange” på moderne subkulturer. Endelig vender vi blikket mod udlandet, hvor Hindemiths ”Six Chansons” og Debussys ”Trois Chansons” hver især viser, hvad krigens stormflod efterlod af brugbart vraggods.”
 
 
Efterår 2018 - Allehelgen
Duruffles Requiem - et samarbejde med UAK
 
 
Julen 2018 - Lyset
Når mørket sænker sig over den nordlige halvkugle stiger trangen til lys. Vi samles i lysets skær for at hygge og klare os igennem den mørke tid.

Årets julekoncert med Kammerkoret Carmina byder på musik af blandt andet Francis Poulenc (1899-1962) hvor uddrag af hans 4 julemotetter giver minder om det dunkle i det store mysterium og forløsning ved Jesusbarnets fødsel. Franske Adolphe Adam (1803-1856) har med sin klassiker O Holy Night (Cantique de Noël) skrevet sig ind i rækken af kendte julehits. I Sverige er der rig tradition for smukke julemelodier og én af de kendte er "Nu tändes tusind juleljus" som synges af børn og voksne gennem det meste af december. Danske kordirigenter og arrangører som Søren Birch, Michael Bojesen og mange andre har glædet os med smukke korsatser sat i musik til tekster om julen, og alt det der lyser december op fra lys til himlens stjerner. Koncerten byder på kendte juleklassikere, nyere julemusik og mulighed for selv at synge julen ind.

Senest opdateret: 13 november 2018
Close Panel

Velkommen - Log ind