Programmer

Udskriv Email

 

programmerpr

Her kan du læse om vores kommende programmer. Du er velkommen til at henvende dig, hvis der er et program der tiltaler dig. Vi er i øvrigt altid åbne for ønsker og forespørgelser på andet, end vi har programsat på denne side.

Kontakt: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

 

 
Forår/Sommer 2019 - På kanten
Med koncertprogrammet “På Kanten” præsenterer Carmina værker, hvor musik og tekst i en eller anden form kan tolkes som værende lidt skæv, en slags nybrud eller blot en parallel eksistens i dets samtid.

Rued Langgaards “Rosengårdsviser” er musik på kanten, i en parallel virkelighed i forhold til det parnas, der havde samlet sig om Carl Nielsen i København. Rued Langgaard var en”ekstatisk outsider”, der nærmest blev eksileret fra København til Ribe. Det musikalske udtryk i Rosengaardsviserne fra 1919 er dog enkelt at gå til. Her høres et smukt romantisk tonesprog samt det transparente som opstår når gentagelserne drives så langt, at meditationen tager over.
Louis Glass’ ”Regnbuen” er gårsdagens musik hørt med morgendagens ører, et fortvivlet minde om det svundne og Vagn Holmboes ”Two Border Ballads” er bogstavelig talt musik på kanten, med tekster fra det vindomsuste grænseområde mellem England og Skotland, hvor overnaturlige væsner, “The Wee Wee Man” og 24 guddommeligt smukke feer, leger med.

Nutidige komponister har også undersøgt området på kanten. Per Nørgårds værk “Wie ein Kind” tager udgangspunkt i den psykisk udfordrede digter Adolf Wölflis værker, hvor musikken udtrykker ro og kaos på samme tid – det skæve udstilles og stikker ud med råb fra gadens eksistenser. I Nørgårds “Landskabsbillede” er den klanglige bue smukt udspændt over både de enkle klange og sårbare akkorder. Her må det briste eller bære, er fornemmelsen.
Jexper Holmen bygger sine ”Skatersange” på moderne subkulturer. Endelig vender vi blikket mod udlandet, hvor Hindemiths ”Six Chansons” viser, hvad krigens stormflod efterlod af brugbart vraggods.”

 
Julen 2019 - Rosen
Carmina synger julen ind i et skønt blomstrende program omkring tematikken Rosen. Rosen som symbol for jomfru Maria. Både som den hvide rose, der symboliserer renhed, og som den rosenbusk, Jesus vokser frem på. Men også rosen som symbol på kærlighed og for Jesus Kristus, fordi rosen nævnes i Højsangen, der er et kærlighedsdigt.
Der vil være musik af Hugo Distler med uddrag af hans Weinachtsgeschichte med salmemelodien Es ist ein Ros entsprungen (En rose så jeg skyde) som omdrejningspunkt. Også norsk/amerikanske Ola Gjeilos musik til Det hev ei rose sprungen er på programmet og flere af de kendte og elskede danske julesalmer som f.eks. Den yndigste rose er funden.
 
 
Moderne Sommer  - 2020
Elsker du de danske sommersange? Minder de dig om dufte af græs, blomster, havet og korn der modnes?
Men hvordan føles, mærkes, ses sommer anno det 21. århundrede?
Vi har bedt en række danske digtere komme med deres bud på sommer anno 21. århundrede -  og vi er spændte på at møde deres vinkler. Er det natur, byliv, ferier, klima, fornemmelser, travlhed eller drømme der vil præge deres nutidsdigte?
Deres digte skal sættes i musik for kor a cappella af danske komponister - vi er spændte på de mange forskellige bud, der vil komme ud af deres fortolkninger af de nye digte og glæder os til at synge dem.
 
Kammerkoret Carmina tilbyder i sommeren 2020 (maj-sep) koncerten "Moderne Sommer" til alle interesserede koncertsteder, kirker, musikforeninger, museer m.m. En koncert hvor alt er nyt, om et emnet vi alle har vores eget forhold til og meninger om. 
 
Forfattere: Pia Juul, Lene Henningsen, Eva Chortsen, Peter-Clement Woetmann og David Læby.
Komponister: Bo Gunge, Svend Hvidtfelt Nielsen, Søren Birch, Per Drud Nielsen, Pernille Sejlund og Bjarke Moe.
 
Kontakt Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  - hvis du er interesseret.
 
Senest opdateret: 02 september 2019
Close Panel

Velkommen - Log ind