Print Export to ical format

Julekoncert

Julekoncert 

Title:
Julekoncert
When:
16.12.2014 19.30
Where:
Sankt Johannes kirke - København N
Category:
Koncert

Description

Sorry, no description available

Session details

Carmina OMagnumMysterium

 

O store mysterie
og sælsomme helligdom,
da dyrene så Herren nyfødt,
liggende i en krybbe.
O salige jomfru, hvis skød var værdigt
til at bære Herren, Jesus Christus.
Halleluja

Denne tekst, der har inspireret mange komponister til storslåede musikalske værker for kor, er med til at sætte stemningen for Carminas Julekoncert 2014.

Sammenstillingen af den nyfødte konge blandt de ydmyge dyr i stalden og deres hyrder inspirer ofte til et venligt og blødt tonemaleri, som folder sig ud med storhed og glans.

Julekoncerten er bygget op på et skelet af forskellige komponisters musikalske bud på denne tekst - komponisterne som William Byrd, Tomás Luis de Victoria, Morten Lauridsen, Javier Busto og Ola Gjeilo. Ind imellem disse skønne tonemalerier vil der dels være gode velkendte danske julesange samt helt nye danske julesange fra 2012.

Kammerkoret Carmina indbød i 2012 danske digtere og komponister til at komme med nye bud på moderne tekster sat i musik for kor a cappella. Det kom der en hel julekoncert ud af med ny julemusik. I julekoncerten 2014 vil man kunne høre nogle eksempler: Svend Hvidtfelt Nielsens"3 julemotetter" med tekster af David Læby og Simon Grotrian, samt Ib Nørholms "Jeg vil give dig en stjerne til jul" med tekst af Lene Henningsen.

Cello: Liv Keiding
Dirigent: Kasper Beck Hemmingsen

Fri entré

Venue

Map
Venue:
Sankt Johannes kirke   -   Website
Street:
Blegdamsvej 1
ZIP:
2200
City:
København N
State:
Danmark
Country:
Denmark
Close Panel

Velkommen - Log ind