Print Export to ical format

Koncert - På kanten

Koncert - På kanten 

Title:
Koncert - På kanten
When:
06.05.2018 15.00
Where:
Sankt Hans Have - Roskilde
Category:
Koncert

Description

PÅ KANTEN
"Min hjerne får ideer, hvis den skrues i en fatning" – Simon Grotrian, digter

Korkoncert i Kapellet, Sct. Hans Have den 6. Maj 2018, klokken 15:00

Entré 90,-kr. på www.billetto.dk, resterende sælges i døren.

Lyt til stemningsbilleder, der tekstligt og musikalsk udforsker nuancerne i det skæve, det enkle, det fantasifulde og det verdensfjerne.

”På Kanten” er overskriften på Kammerkoret Carminas store koncertprogram i foråret 2018.

I 100-året for afslutningen af 1. verdenskrig ser vi på, hvad krigen medførte af nybrud videre frem i århundredet – historisk, litterært og ikke mindst musikalsk. Efter verdenskrigens meningsløshed fik kunsten en troldsplint i øjet, der skabte nye kanter på og i kunsten – og det kan høres i de værker, vi har udvalgt.

Rued Langgaards Rosengårdsviser er musik på kanten, i en parallel virkelighed i forhold til det parnas, der havde samlet sig om Carl Nielsen i København. Vagn Holmboes "Border Ballad", The Wee Wee Man, er bogstavelig talt musik på kanten, med tekster fra det vindomsuste grænseområde mellem England og Skotland, hvor overnaturlige væsner leger med.

Nutidige komponister har også undersøgt områder på kanten. Per Nørgårds ”Wie Ein Kind” tager udgangspunkt i den psykisk udfordrede schweiziske digter Adolf Wölflis værker, hvor musikken udtrykker ro og kaos på samme tid – det skæve udstilles og stikker ud med råb fra gadens eksistenser.

I Nørgårds Landskabsbillede og Strandvalmue er den klanglige bue smukt udspændt over smukke enkle klange og voldsomme, men samtidig sårbare akkorder – her må det briste eller bære, er fornemmelsen.

Jexper Holmen bygger sine Skatersange på moderne subkulturer, og udtrykket er på alle måder på kant med de herskende normer i klassisk musik.

Per Drud Nielsen har med et glimt i troldøjet komponeret en suite Facebooksange! Et humoristisk indblik i vores søgen efter identitet og tilhørsforhold bag skærmen – i den virtuelle virkelighed.

God fornøjelse!

paakantenlil

Venue

Map
Venue:
Sankt Hans Have   -   Website
Street:
Bistrup Allé 36
ZIP:
4000
City:
Roskilde
Country:
Denmark

Kammerkoret Carmina modtager i 2020 støtte af:

SKF logo red RGB

Close Panel

Velkommen - Log ind